Webinar ‘Alles begint in het zenuwstelsel’ – voor coaches en therapeuten

Alles begint in het zenuwstelsel (3)

👉 Ieder mens zou moeten weten hoe het autonome zenuwstelsel werkt. Eigenlijk zou je dit op de basisschool moeten leren. Maar dat is helaas niet zo.

 

✔️ Schrijf je dus in voor het webinar ‘Alles begint in het zenuwstelsel’ en kom te weten wat je al eerder had willen weten 😊
(Ennuh… we gaan verder dan alleen polyvagaal theorie. Er is namelijk nog veeeeeel meer! 😊 )

 

Aanmelden: https://navenja.nl/webinar-alles-begint-in-het-zenuwstelsel/

 

Maandag 3 juni van 19.00 tot 21.00 uur via Zoom

 

Waarom is kennis over het autonome zenuwstelsel onontbeerlijk voor jou als hulpverlener?

Het autonome zenuwstelsel is het besturingssysteem van lijf en brein. Hoe een specifiek zenuwstelsel werkt, bepaalt hoe iemand zichzelf, de ander en de wereld ervaart, en is van grote invloed op de mentale, emotionele en lichamelijke veerkracht.

 

Het zenuwstelsel kan ‘staan afgesteld’ op vechten, vluchten, bevriezen, het alleen moeten doen, er niet bij horen, voortdurend steun zoeken en niet vinden, alsmaar harder gaan, alsmaar trager gaan, in extremen heen en weer schieten en nog veel meer overleefresponsen.

Dat het zo staat afgesteld, is het resultaat van een imprint in het zenuwstelsel, ontstaan in de vroegste kindertijd, door onveilige hechting, door chronische stress en/of indrukwekkende gebeurtenissen.

 

Deze afstelling maakt dat iemand focust op gevaar en controle van het gevaar. Dit beïnvloedt op zijn beurt het brein: er zijn steeds minder positieve gedachten en emoties. En door de grote en constante stress die gepaard gaat met deze afstelling, wordt het lichaam ziek.

 

Zie daar de oorsprong van zoveel problemen en klachten waarmee onze cliënten bij ons komen!

 

Als resultante zien we vaak een bepaald gedrag. En dat gedrag proberen we dan als coaches en therapeuten te beïnvloeden. Meestal tevergeefs. Want onder dat gedrag zit een zenuwstelsel dat het ontzettend moeilijk heeft...
Dat ook niet goed ervaringsgericht kan leren, want er is één ervaring dominant: ‘ik ben niet veilig’.

 

Het goede nieuws is: de blauwdruk in een zenuwstelsel, is niet in steen gegraveerd. Je kunt er invloed op uitoefenen. We kunnen de afstelling van het zenuwstelsel veranderen. Zodat het meer veiligheid en steun gaat ervaren, waardoor lichaam en brein gaan ontspannen en herstel kan intreden.

Overleefresponsen maken dan plaats voor autonome (en dus automatische) regulatie. Zoals de natuur het heeft bedoeld.

 

Dit is de basis.

 

Met deze basis van veerkracht in het zenuwstelsel, zul je met iedere methode waarmee je werkt betere resultaten gaan bereiken bij je cliënten, gericht op psychisch of lichamelijk welzijn.

Of je cliënt nu moet herstellen van een burn-out, trauma met zich meedraagt, lichamelijke klachten heeft, leeft met hoogsensitiviteit, autisme of ADHD, emotionele wonden moet helen door een relatiebreuk of een verlies,…

De eerste stap is zorgen voor meer veerkracht in het autonome zenuwstelsel. En daarmee de condities scheppen die een voorwaarde zijn voor herstel.

 

 

En… met een basis van (grotere) veerkracht in jouw eigen zenuwstelsel zal je werkplezier als hulpverlener, jouw creativiteit en capaciteit ‘to hold space voor anderen’ ook enorm verbeteren.

 

We stoppen niet bij de theorie

 

In het webinar ‘Alles begint in het zenuwstelsel’ besteden we eerst aandacht aan theorie over de werking van het zenuwstelsel. Aan bod komen de polyvagaal theorie, hechting en het zenuwstelsel, de basisprincipes van Somatic Experiencing en leefstijl factoren die invloed hebben op het zenuwstelsel.

 

Maar we stoppen niet bij de theorie!

 

We vertellen je ook wat je nodig hebt als je het zenuwstelsel wilt meenemen in coaching of therapie: welke (neurosensorische) vaardigheden heb je nodig, welke (andere) manier van kijken naar ‘het probleem’, hoe te werken met jezelf als instrument, wat is het effect van leefstijl op het zenuwstelsel en nog meer…

 

We geven informatie over het programma ‘Coachen met het zenuwstelsel’ dat in het najaar van 2024 weer van start gaat en waarmee jij je in het bovenstaande kunt bekwamen.
Neem je deel aan het webinar, dan ontvang je een mooie korting op dit programma!

 

Inschrijven

Je kunt je opgeven via: https://navenja.nl/webinar-alles-begint-in-het-zenuwstelsel/

  • maandag 3 juni van 19.00 tot 21.00 uur via Zoom

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met de link voor het webinar.
Kort van tevoren ontvang je via e-mail een herinnering.

 

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar eva@navenja.nl

 

Wees er live bij! Er wordt geen opname gemaakt.

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.