Waarmee kan ik je helpen?

Waarmee kunnen de paarden je helpen? Wij helpen je met een diep verlangen dat soms onbereikbaar voelt: een vrij en veerkrachtig leven!

 

Ik wil dat jij weet wat ik niet wist toen ik een zware burn out kreeg, nauwelijks kon lopen, een emotioneel wrak was en er jaren over deed om daaruit te klimmen. Het is niet nodig om het zover te laten komen. En het is niet nodig om jarenlang vast te zitten in emotionele en fysieke pijn.

 

Ik vind het een basisrecht dat jij je altijd en overal ‘VEILIG GENOEG’ kunt voelen! Veilig genoeg om verliefd te zijn op het leven, de uitdagingen aan te gaan die bij dat leven horen en je met gemak te verbinden met de mensen om je heen.

 

Navenja, een getraumatiseerd paard, trok mij uit mijn diepe dal en ik werd zonder overdrijven een ander mens. Ik heb alles aan Navenja te danken, alles. Maar het was een lange en eenzame weg en ik moest het zelf uitzoeken.

 

Die weg hoef jij niet alleen te lopen! Het is mijn doel om mijn kennis te delen en jou samen met de paarden de vaardigheden te helpen ontwikkelen die je nodig hebt voor een vrij en veerkrachtig leven. Het is mijn doel om naast je te lopen met de paarden en je te laten ontdekken wat voor jou werkt. Ik help je het geleerde toe te passen in je leven, stap voor stap.

 

Help mij om jou en anderen beter te helpen!

Om jou en anderen nog beter te kunnen begeleiden, heb ik jouw hulp nodig! Waarmee kan ik SPECIFIEK JOU helpen? Wat is jouw grootste worsteling? Wil je me daarover vertellen alsjeblieft?

 

Laat je reactie hieronder achter.

7 reacties

 1. Nicky op juni 29, 2021 om 11:59 am

  Ik heb veel pijn in mijn voeten en benen. Branden en veel moe. Is dat een reactie op jarenlange stress en dingen die gebeurd zijn?

  • Eva Groslot op juni 30, 2021 om 8:35 pm

   Beste Nicky, dat is zeker een mogelijkheid. Door een bepaalde reactie van het zenuwstelsel gaat er steeds minder bloed naar de extremiteiten om vooral de vitale organen van bloed te voorzien (overlevingsreactie).
   Wil je meer weten over het zenuwstelsel, en hoe je daarop invloed uitoefent, kijk dan eens naar onze basisdagen: https://navenja.nl/het-geheim-van-je-zenuwstelsel-basisdag/
   Als dank voor je reactie zal ik je meer informatie sturen over de mogelijke oorzaak van je klachten.
   Hartelijke groet, Eva Groslot

   • Joanne op oktober 20, 2021 om 6:10 pm

    Hoi Eva,

    Mijn grootste uitdaging is om balans te vinden en om tot rust te komen. Ik heb geregeld periodes gehad met veel zorgen en spanningen. Mijn lichaam lijkt het niet meer zo leuk te vinden en roept stop. Ik word geregeld vermoeid wakker, ook na voldoende slaap uren. Daarnaast ook fysieke klachten qua zweten/veranderde eetlust/ vermoeide benen/uitgeput gevoel. Hoe herstel ik de balans en voorkom ik overspanning/burnout?

    • Eva Groslot op april 1, 2022 om 7:43 pm

     Beste Joanne, Excuus voor dit vertraagde antwoord. Ik had geen bericht gekregen van de website dat jij deze vraag had gesteld.
     Het antwoord is ‘hoe herstel ik de balans en voorkom burn-out’ is niet zo simpel te geven. Soms is terug schakelen, rust nemen, stress en prikkels vermijden voldoende om weer in balans te komen. Maar als het zenuwstelsel te veel uit balans is geraakt door de periodes van zorgen en spanning, dan zal dat niet genoeg zijn en heb je gerichte hulp nodig. Overspanning en burn-out kunnen je fysiologie dusdanig verstoren, dat het resetten ervan buitengewoon lastig wordt. Je kunt een kennismakingssessie aanvragen via het contact formulier als je balans nog niet is hersteld ondertussen. Dan kijk ik graag met je mee naar wat er nodig is.

 2. Martha op mei 1, 2023 om 7:26 am

  Hoi Eva, ik heb je al wat over mezelf gestuurd omdat ik binnenkort meedoe aan jouw 2-daagse. Ik ben 63 en sinds al weer 2 maanden thuis (overwerkt) en doe het heel rustig aan. Ik heb te lang vanuit het sympatische zenuwstelsel overleefd, ik spreek over jaren en snap nu ook waarom ik niet kan afvallen ondanks een gezonde levensstijl van genoeg slaap, gezond eten en 4 x sporten in de week. Sinds een week of 8 doe ik helemaal niets en lummel wat rond, inmiddels ( het weer is er ook naar) ben ik wat meer buiten. Bij ons woont een dikke rode kater, mr Bungles, vernoemd naar de Bungle Bungles in Australië. Ik zie hoe mr. B er gewoon is, in het hier en nu en hoe hij dealt met wat er op zijn pad komt en angstmomenten van zich afschudt. Ik wil net als deze kat er gewoon ‘zijn’ maar het continue gevoel van ‘aan staan’ weerhoudt mij om te kunnen relaxen. Hoe reset ik mijn zenuwstelsel? Ik kijk naar je workshop uit.

 3. Yvonne op november 10, 2023 om 1:02 pm

  Hallo Eva!

  Weet je waar je mij echt mee zou kunnen helpen? Met oefeningen geven waarmee ik van de ene staat van het zenuwstelsel zou kunnen schakelen naar een andere staat. Van dorsaal naar sympatisch, van sympatisch naar ventraal, ventraal naar dorsaal enz enz.
  Oefeningen die je met en zonder paarden kan doen en met jouw geweldige uitleg hoe ze dan kunnen helpen!
  Nog iets specifieker voor mij persoonlijk: oefeningen en uitleg die ook uitvoerbaar en verklaarbaar zijn met mijn hersenletsel! Door een val met mijn geliefde pony, heb ik hersenletsel en een gedeeltelijk verlamd lichaam gekregen. En toch heeft diezelfde pony mij weer geholpen om er weer een beetje bovenop te komen! Helaas leeft mijn pony niet meer en daarom heb ik nu veel meer problemen met schakelen van mijn zenuwstelsel…kan dat überhaupt?

  • Eva Groslot op november 18, 2023 om 7:14 pm

   Het antwoord op je vraag is meervoudig.
   Er bestaan regulerende oefeningen. Ja zeker.
   Regulerende oefeningen werken echter maar tot op zekere hoogte en stress en shutdown keren steeds weer terug als je jezelf daartoe beperkt.
   Er is ook trauma verwerking nodig om je zenuwstelsel weer veerkrachtig te maken.
   Als er sprake is van hersenletsel is er zeker winst te behalen maar het proces verloopt veel langzamer.

   In december 2023 start ik met twee nieuwe diensten waaronder een online programma. Alles wat ik hierboven beschrijf komt daarin aan bod.
   Een combinatie met therapie met paarden op locatie is uiteraard ook mogelijk.

   Je staat op mijn mailinglijst dus je ontvangt een uitnodiging voor de informatie webinars die ik over de nieuwe diensten ga geven. Ik hoop je daar te zien. Het zal je helderheid verschaffen, antwoord op je vragen, en meer.

   Hartelijke groet,
   Eva

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.