Leiderschap en paarden

Ik baseer coaching met paarden op drie pijlers: het spiegelen, het leiderschapsmodel van de paardenkudde en wortels en vleugels, het in overeenstemming zijn van denken, voelen, zijn en doen. Hieronder leest u meer over het leiderschapsmodel in de kudde en welke plek dit heeft in een coachingstraject.

 

Hengst en merrie

In een kudde werken de alfamerrie (de vrouwelijke leider) en de hengst (de mannelijke leider) samen als een team. De alfamerrie loopt voorop, houdt de kudde uit de buurt van gevaar en leidt de kudde naar water en voedsel. Ze geniet vertrouwen en respect. Meestal verkrijgt een oudere merrie deze positie op basis van haar ervaring en haar stabiliteit. Niet omdat ze de sterkste is; er wordt niet om deze positie gestreden. In grotere groepen zijn er soms meerdere leidmerries. Opvallend is dat de hengst meestal achteraan de kudde loopt. Door ze van achteren te drijven voorkomt hij dat paarden afdwalen. Vanuit die positie heeft hij overzicht. Hij bepaalt samen met de alfamerrie het tempo en zorgt ervoor dat iedereen dit kan bijhouden. Wat voor leider bent u?

 

3

Rangorde

Van de rest van de kudde bestaat geen lijstje met welk paard op positie 2, 3, 4 en verder komt. Een paard bepaalt ten opzichte van elk ander paard dat hij tegenkomt of hij hoger of lager in rang is. Dus A kan hoger in rang zijn dan B en B kan weer hoger staan dan C, terwijl C toch hoger in rang is dan A. Paarden lijken aan hun positie in de rangorde geen oordeel te verbinden, in tegenstelling tot mensen. Paarden accepteren de rangorde in een kudde omdat elk paard individueel en de kudde als geheel dan beter functioneert. Onzekerheid over zijn positie in de rangorde zou een paard alleen maar stress opleveren. En een paard doet alles om stress te ontlopen. De laagste paarden in rang zijn niet zielig. Het zijn vaak vrolijke dieren die zich duidelijk prima kunnen uiten in de kudde. Wat betekent dit voor u?

 

Leiderschap ontwikkelen

‘Goed functioneren’ houdt voor paarden in dat ze de omgeving voortdurend scherp in de gaten kunnen houden en dat ze continu in contact staan met hun soortgenoten, gespitst op signalen die van belang zijn voor hun eigen welzijn én het welzijn van de kudde. Dit zijn eigenschappen die we ook als mens nodig hebben om enerzijds sturing te geven aan ons eigen leven en tegelijkertijd bij te dragen aan een groter systeem zoals de organisatie waarvoor we werken of het gezin waarvan we deel uitmaken.

Alleen mensen volgen een instabiele leider. Dieren volgen de energie van balans.

Paarden zijn bereid om een mens de leiding te geven als ze onder zijn leiding goed kunnen functioneren (en zich daardoor veilig voelen). Door aan paarden leiding te geven leert u veel over hoe u overkomt, hoe u contact maakt, of u uw team ‘laat functioneren’, de invloed die u heeft op en de aandacht die u heeft voor uw omgeving. Paarden voelen daarbij haarfijn aan wat echt is (lees: spiegelen) en congruent (lees: wortels en vleugels). Daarnaast krijgt u zicht op uw stijl: bent u vooral een hengst of een alfamerriie? En biedt u eigenlijk veiligheid?

 

SONY DSC

Leiderschap en paarden bij teamcoaching

Ook bij het coachen van een team biedt het model van de paarden mogelijkheden. Wat heeft het team nodig van zijn leidinggevende en andersom? Wat is de rangorde, accepteert iedereen die en draagt dit positief bij aan ieders functioneren? Kan iedereen zich uiten? Staan de teamleden voortdurend in contact met elkaar? Pikken zij de belangrijkste signalen op? Wie pakt op welk moment welke rol en is dat goed voor het individu én het team?

Door activiteiten uit te voeren met de paarden krijgen de teamleden feedback van het paard, van de coach en van elkaar op de wijze waarop zij opdrachten uitvoeren, communiceren, leiden en volgen en zich afstemmen op het team. Ook kan het team desgewenst wat anders gaan uitproberen en de effecten ervaren. Het paard zal zich bij het team aansluiten als hij dit als een (h)echte kudde ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *