Leef vrij en veerkrachtig

BEVRIJD JEZELF VAN UITPUTTING, SPANNING EN ONBALANS MET DIT UNIEKE GROEPSPROGRAMMA

- Hét vervolg op de basisdag 'Het geheim van je zenuwstelsel' -

 

Data

Nog niet vastgesteld.

Locatie:

Akersloot: Hotel van der Valk en Trainingscentrum Celine van der Stroom

 

Doelgroep:

Alléén voor wie de basisdag ‘Het geheim van je zenuwstelsel’ heeft gevolgd en verdere stappen wil zetten naar een vrij en veerkrachtig leven.

 

Als jij jezelf na de basisdag echt een vrij en veerkrachtig leven gunt,

dan zie jij je gesteld voor een aantal uitdagingen:

 

 • Door de basisdag weet jij veel beter waar angst, spanning, intense boosheid en verdriet, leegte en hopeloosheid vandaan komen, maar je wordt nog regelmatig door ze overgenomen.

 

 • Je zet je hulpbronnen in en tóch houd je spanningsklachten en/of slaap je slecht.

 

 • Op de basisdag heb je tools gekregen om meer veiligheid te gaan ervaren. Maar... als je buiten je comfortzone gaat, grenzen moet stellen of sturing moet geven, blijft het onveilig voor je voelen of verlies je de verbinding met de ander.

 

 • Je hebt je leefstijl aangepast maar je hebt nog veel afzondering nodig om te kunnen opladen en het leven aan te kunnen. Je wilt meer sociale interactie dan nu haalbaar is en voluit kunnen leven.

 

 • Door de basisdag begrijp jij wat de oorzaak is van je medisch slecht verklaarbare lichamelijke klachten, maar hoe kom je er vanaf?

 

 • Je weet nu dat hoogsensitiviteit, trauma, burn out en de enorme effecten daarvan op jouw zenuwstelsel jou mogelijk parten spelen. Maar... wat is in deze gevallen nodig om in balans te komen? Je wilt hier meer over weten want je beseft na de basisdag, hoe belangrijk educatie is!

Wil jij na de basisdag verdere stappen zetten naar veerkracht en vrijheid, dan hebben we nu een fantastisch groepsprogramma voor jou!

 • Wil jij een ander leven dan een leven vol uitputting en stress?
 • Wil jij weer meer vrijheid ervaren, veerkracht ontwikkelen en de veiligheid in jezelf terugvinden?

 

Leef vrij en veerkrachtig!

De belangrijkste onderdelen van dit programma:

 • Word vrienden met jouw autonome zenuwstelsel en brein, jouw triggers en sprankels. Leer ze in detail kennen. Ontdek hoe je altijd invloed kunt uitoefenen op hoe jij je voelt.
 • Ontwikkel veerkracht met de paarden. Je leert volop in actie te zijn zonder te neigen naar vechten of vluchten, stil te zijn zonder je af te sluiten en intensief samen te werken met anderen zonder jezelf te verliezen. Voel je veilig, krachtig en verbonden tegelijk.
 • Kom terug in je lijf: laat de paarden je helpen de boodschappen van je lichaam te ontvangen.
 • Ontwikkel specifieke hulpbronnen zoals hartcoherent ademen, het inzetten van je zintuigen, stem en beweging.
 • Leer meer over hoogsensitiviteit, burn out en trauma en de effecten ervan op je lichaam en brein. De juiste educatie zal je enorm helpen!
Vervolg

Voor wie is dit groepsprogramma?

‘Leef vrij en veerkrachtig!’ is alléén voor wie aan de basisdag ‘Het geheim van je zenuwstelsel’ heeft deelgenomen en volgende stappen wil zetten naar een vrij en veerkrachtig leven.

Voor wie

 • Voor wie zich krachtig en ontspannen tegelijk wil voelen.
 • Voor wie vanuit veiligheid het leven wil kunnen omarmen.
 • Voor wie geven en ontvangen in balans wil brengen in werk en relatie.
 • Voor wie weer richting, keuze en ruimte wil ervaren.
 • Voor wie vanuit het zenuwstelsel naar de ander en de wereld wil leren kijken.

Het programma vindt plaats in een kleine groep met maximaal 8 deelnemers.

Twijfel je vanwege de psychische of lichamelijke klachten die je hebt, of een groep voor jou geschikt is? Stuur gerust een berichtje naar eva@navenja.nl en vraag ons om hierin met je mee te denken.

Waarom met paarden?

 • Paarden overschrijven de reacties van hun zenuwstelsel niet met hun denken. Ze doen altijd wat nodig is om weer in balans te komen en ze doen het meteen. Ze zijn ons tot voorbeeld.

 

 • Paarden eisen van jou dat jouw voelen, denken en handelen op één lijn zitten. Dit heet congruentie. Incongruentie laten ze altijd zien in hun reacties. Ze laten je zien wanneer je op het goede spoor zit en wanneer je jezelf nog voor de gek houdt of nog iets te verwerken hebt.
  Ze vragen jou om aanwezig te zijn in jouw lichaam en je zintuigen open te zetten. Dan pas ervaren ze jou als veilig genoeg om zich te kunnen aansluiten.

 

 • Bij het aanraken van een paard maak je oxytocine aan. Dit is het liefdeshormoon. Het maakt je moediger en rustig. Het helpt je om uit je schuilkelder te komen zonder overweldigd te raken.

 

 • In de communicatie met paarden leer je sturing geven, grenzen stellen en activeren met lichaamstaal. Een vrije ontspannen lichaamstaal is wat je zenuwstelsel nodig heeft om zich veilig te voelen. Het bevrijdt oude blokkades, energie kan weer stromen.

 

 • Paarden versterken onze lichamelijke reacties door hun grote zenuwstelsels. We kunnen gemakkelijker voelen.

Shetlander kudde

Wat levert het programma ‘Leef vrij en veerkrachtig’ jou op?

 

> Je komt terug in je lijf: je gaat je lichaam voelen en begrijpen. Je leert hoe je de keten doorbreekt van stress, angst, verwarring, extreme vermoeidheid en lichamelijke klachten.

 

> Je krijgt weer meer energie en je weet precies hoe je dat verder kunt opbouwen.

 

> Je hervindt de veiligheid in jezelf: je leert hoe jij je altijd en overal veilig genoeg kunt voelen om de uitdagingen aan te kunnen die bij het leven horen.

 

> Je kunt je eigen leven gaan leiden in plaats van dat van anderen. Je neemt de ruimte in die je nodig hebt. Je gaat weer leven vanuit je ware zelf.

 

> Je ervaart veerkracht: je hebt je eigen tools om jezelf emotioneel en lichamelijk in balans te houden. Niet als op zichzelf staande oefeningen, maar in je dagelijks leven, in interactie met anderen.

 

> Je beschikt over een schat aan kennis over het lichaam, het zenuwstelsel en het brein. Onmisbare kennis voor echt herstel.

 

> Je gaat door de lens van het zenuwstelsel kijken naar je relatie, gezin en team op het werk. En reken maar dat je dan heel andere dingen gaat zien en ervaren.

 

> Je wordt je eigen therapeut, je eigen medicijn, je weet altijd wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen.

 

Praktische informatie ‘Leef vrij en veerkrachtig!

 • 5 live offline dagen met paarden verspreid over 4 maanden;
 • 3 online Q&A sessies tussen de offline dagen door;
 • Facebook groep waarin je jouw vragen kunt stellen aan de coaches, aanvullend materiaal wordt gedeeld en waarin je zelf kunt delen met andere deelnemers;
 • lesmateriaal;
 • altijd twee coaches aanwezig.

 

Data:

Nog niet vastgesteld. Het programma start zodra er een groep vol zit.

 

Tijden: 9.30 uur – 16.30 uur

Locatie: Akersloot: Hotel Van der Valk en Trainingscentrum Celine van der Stroom

Coaches: Monique Verreijdt en Eva Groslot

Normale prijs: 3200 euro (incl BTW)

 

Met vroegboekkorting*: 1997 euro (incl BTW) ,

 • kan worden betaald in 5 termijnen van 400 euro
 • of in 8 termijnen van 250 euro.

*Jouw vroegboekkorting geldt steeds tot en met 7 dagen na de door jou gevolgde basisdag.

 

Inclusief een heerlijke Van der Valk lunch!

De coaches

Eva Groslot
Eva Groslot

Voor Eva Groslot is het werken met het autonome zenuwstelsel de basis van haar manier van coachen met paarden. Hoe het zenuwstelsel werkt, is de lens waardoor zij naar de wereld kijkt en heeft haar manier van coachen met paarden fundamenteel veranderd. Eva werkt daarnaast systemisch, met de methode van Linda Kohanov, met muziek, met EMDR en is hartcoherent ademcoach.

Meer over Eva lees je op https://navenja.nl/het-team/over-eva/

Monique Verreijdt
Monique Verreijdt

Monique Verreijdt werkt met het autonome zenuwstelsel onder andere als paardencoach en natuurcoach. Daarnaast is ze POH GGZ (praktijkondersteuner huisartsen in de geestelijke gezondheidszorg). Haar 40-jarige ervaring in de gezondheidszorg zet ze in tijdens het coachen.
Monique gelooft in een integrale aanpak waarbij ze breed kijkt naar wat kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling haar cliënten. Daaromheen heeft ze een breed aanbod ontwikkeld. Ze is onder andere expert op het gebied van het hoogsensitieve zenuwstelsel.
Meer over Monique lees je op: www.verreijdtcoaching.nl