De paarden mijn samenwerkingspartners

Evy

Evy is mijn grootste vriendin op vier benen.

 

Ze kwam enkele jaren terug in mijn leven toen ik besloot niet meer op mijn pony Navenja te rijden, die gezondheidsklachten had. Ik was eigenlijk een beetje verliefd geworden op de dochter van Evy en wilde dat zij bij mij zou komen. Maar het was Evy die mij koos en overal achter mij aanliep op de stal waar zij destijds woonde, met haar kinderen. We hadden duidelijk een bijzondere klik! En dus ging Evy met mij mee.

 

Evy is een mensgerichte pony. Ietwat onafhankelijk in de kudde. Ze is super betrouwbaar, maar ook eigenwijs en nieuwsgierig. Als coach is ze zeer gevoelig, ze doet niks voor je als je haar wilt dwingen, of als je teveel druk zet. Ze eist absolute congruentie in je denken, je voelen en je handelen. En ze eist respect…

 

Evy’s ras is appaloosa. Evy is mijn pony en ik ben Evy’s mens.

evy
mathys

Mathys

Mathys is een jonge nieuwsgierige ruin. Mathys woonde een tijdje op een manege maar bleek nog wat jong voor dat werk. Hij is erg blij met zijn nieuwe vrienden in de kudde. Mathys is soms wat onzeker. Maar het coachen vindt hij erg interessant. Hij staat vaak bij de coachpaddock te kijken als een ander paard aan het werk is.

Felice en Aike

Felice en Aike wonen niet in de kudde in Akersloot maar op Stal Kickersteyn in Starnmeer.

 

Ze zijn mijn trouwe samenwerkingspartners geweest in 2019 toen Paardencoaching Navenja daar te gast was.

 

Af en toe coach ik nog op Stal Kickersteyn. Bijvoorbeeld als er in Akersloot intensieve trainingsweken zijn en het daardoor te druk is op mijn locatie. Of als ik een workshop geef voor een grote groep in de winter en een binnenbak gewenst is vanwege het weer. Je zult Felice en Aike dan ontmoeten.

 

Felice is een speelse pony met veel karakter. Ze laat je graag zien wat duidelijke grenzen zijn. Ze reageert heel direct. Aike is een vriendelijk groot paard. Hij komt graag in actie maar houdt ook van stilstaan en knuffelen. Dan knabbelt hij aan je jas en je haar. Voor vele klanten symboliseert Aike niet-agressieve kracht.

Aike en Fee waren fotomodel tijdens de fotosessie voor deze website.

felice-en-aike
navenja

Navenja

Aan Navenja heb ik alles te danken.

 

Mijn herstel van een zware burn out, mijn persoonlijke ontwikkeling tot wie ik nu ben, mijn opleiding tot en mijn werk als coach en therapeut met paarden. Alles…

 

Over mijn weg met Navenja lees je meer op de pagina ‘Over Eva”. Navenja is op 17 december 2018 overleden. Ze is slechts 14 jaar geworden. Ik mis haar nog elke dag. Met grote dankbaarheid.

 

Navenja was een Haflinger merrie. Ze had prachtige lange blonde krullende manen en staart maar ze was niet gezond. Haar enorme spirit was te groot voor haar slecht gebouwde lijf. Ze was wild, oer, echt, speels en ontzettend slim. En tegelijkertijd lief en zacht als ze zich veilig voelde. Een kant die ze de laatste jaren van haar leven steeds meer toeliet. Als coachpony heeft ze vele mensen geholpen om weer bij zichzelf te komen en belangrijke stappen te zetten.

 

Ze zal altijd in mijn leven en werk aanwezig zijn.

GRATIS E-boek

Leef vrij en veerkrachtig

e-book_leef-vrij-en-veerkrachtig_packshot
  • Wil jij een ander leven dan een leven vol uitputting en stress?
  • Wil jij weer meer vrijheid ervaren, veerkracht ontwikkelen en de veiligheid in jezelf terugvinden?

In dit e-book beschrijf ik in acht hoofdstukken iets dat jij niet weet! Ik beschrijf hoe de oorzaken van emotionele en lichamelijke uitputting te vinden zijn in een ontregeling van jouw autonome zenuwstelsel.

 

Alle hoofdstukken zijn vergezeld van tips en opdrachten zodat je meteen een eerste stap kunt zetten naar herstel van balans en veerkracht. Alle hoofdstukken vertellen hoe het paard jou kan helpen om de veerkracht in jouw autonome zenuwstelsel terug te brengen