Herstel van burn out met paarden is een traject van 10 sessies in groepsverband en 2 individuele sessies, om te herstellen van burn out of overspannenheid.

Voel jij je lichamelijk en emotioneel een wrak? Ben je uitgeput, heb je last van je nek, schouders, rug of spijsvertering, zijn negatieve emoties op drift geslagen, slaap je slecht en is je geheugen een zeef? Dan is de kans groot dat je een burn out hebt.
Paardencoaching Navenja begeleidt mensen bij het herstellen van burn out met een groepstraject waarin aandacht is voor alle fasen en facetten die bij dat herstel horen, mentaal en fysiek. Paarden zijn hierbij de ideale coaches. Immers, alles in de paardenkudde is gericht op balans en op het vermijden van stress.

Tijdens het traject worden ingezet:

  • Psycho-educatie
  • Coaching met paarden
  • Grondwerk met paarden
  • EMDR en hypnotherapie
  • Cref methode

 

Geef je alvast op voor de informatieavond over het traject op 5 januari van 19.30 uur tot 20.30 uur in Bergen door een e-mail te sturen via het contactformulier. Ik stuur je dan alle benodigde informatie.

Herstel burn out

 

 

 

Fysiek herstel

In de eerste fase richten we ons op fysiek herstel en wat daarvoor nodig is. Wat te doen en wat te laten. Je hebt in deze fase veel baat bij omgang met paarden omdat hierbij het helende hormoon oxytocine – het gelukshormoon – vrijkomt als je paarden aanraakt. Het in de natuur zijn met de paarden, ontprikkelt en brengt tot rust. Het is belangrijk ruim de tijd te nemen voor deze fase.

 

Zelfonderzoek

In een volgende fase van het traject ‘Herstel van burn out met paarden’ onderzoek je waardoor het is misgegaan. Een burn out is het ultieme stopsignaal van ons lijf dat er iets moet veranderen. Wat moet er veranderen? En waarom heb je geleefd zoals je hebt geleefd? Waardoor ben je zo ver van jezelf afgedwaald? Paarden scannen elkaar en andere wezens meerdere keren per minuut op hartslag, spierspanning, hormoonproductie enzovoort. Zij zijn de ideale stressmeters om aan te geven in welke situaties, bij welke herinneringen, enzovoort jouw stresssysteem wordt getriggerd… In interactie met hen kom je snel tot de essentie.

 

Verwerken

Als je opspoort wat de onderliggende oorzaken van je burn out zijn, kom je vaak bij indrukwekkende gebeurtenissen of trauma’s die niet zijn verwerkt of delen van jezelf die je bent gaan afweren. Dit heeft gezorgd voor chronische stress. Met behulp van EMDR en hypnotherapie kun je verwerken wat nodig is om je stresssysteem weer te normaliseren. Dit doen we in twee individuele sessies. Paarden laten onfeilbaar zien wanneer iets echt is verwerkt en wanneer het nog steeds stress oproept, ook als jij het zelf niet opmerkt.

 

Oefenen met een nieuw leven

In de laatste fase van je herstel van burn out voel je je vaak – nu je brein en lijf aardig zijn hersteld – een ander mens. Dat betekent dat je het leven anders tegemoet wilt treden en het is geen luxe om daar ook mee te oefenen.  Ook hierin staan de paarden je terzijde: oefenen met de rollen in de kudde die ook nodig zijn in de mensenwereld (leiden, motiveren, verzorgen, verdedigen,…) , grenzen aangeven, de boodschappen van je lichaam begrijpen, in het hier en nu leven, kwetsbaar moedig optreden… de paarden willen het eindeloos met je oefenen.

Herstel van burn out met paarden

 

Wat biedt ‘Herstel van burn out met paarden’ nog meer?

Je krijgt veel psycho-educatie: wat is een burn out en hoe verloopt herstel? We maken een dagindeling. Je wisselt uit met en ervaart steun van de andere deelnemers. Extra individuele begeleiding is altijd mogelijk. Er is aandacht voor je reïntegratieplan en het voeren van gesprekken met (bedrijfs)artsen of leidinggevenden. Er is optioneel begeleiding voor je partner.

 

De vorm

1 informatiebijeenkomst (inclusief partner / iemand die jou kan ondersteunen)

Telefonische intake

10 sessies in groepsverband (sessies van 2 uur en sessies van 3 uur)

2 individuele sessies (1,5 uur per sessie)

 

Maximale groepsgrootte: 4 personen

 

De prijs

Prijs: 700 euro (er wordt geen BTW in rekening gebracht)

Je kunt betalen in termijnen.

Na de informatieavond kun je besluiten wel of niet aan te haken. De informatieavond is kosteloos.

 

De coaches

De meeste sessies worden begeleid door Eva Groslot. Bij enkele sessies is een tweede coach aanwezig, dit is Sabine Delmee van https://www.coachingentherapiemetpaarden.nl/

En natuurlijk worden alle sessies begeleid door de paarden Navenja, Evy, Adelheid, Max en Andor.

 

Data onder voorbehoud

Informatiebijeenkomst: Vrijdag 5 januari 2018 19.30 – 20.30 uur

Groepsbijeenkomsten (omdat het om een kleine groep gaat, kunnen we de data/tijden desgewenst nog op maat maken):
Vrijdag 19 januari 2018 van 9.30 uur tot 11.30 uur
Vrijdag 26 januari 2018 van 9.30 uur tot 11.30 uur
Vrijdag 9 februari 2018 van 9.30 uur tot 11.30 uur
Vrijdag 23 februari 2018 van 9.30 uur tot 11.30 uur
Vrijdag 9 maart 2018 van 9.30 uur tot 11.30 uur

Twee individuele sessies: in overleg

Groepsbijeenkomsten:
Vrijdag 6 april 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Vrijdag 20 april 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Vrijdag 4 mei 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Vrijdag 25 mei 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Vrijdag 15 juni 2018 van 13.30 uur tot 16.30 uur

locatie: Bergen, Noord-Holland

Geef je alvast op voor de informatieavond op 5 januari van 19.30 uur tot 20.30 uur in Bergen door een e-mail te sturen via het contactformulier. Ik stuur je dan alle benodigde informatie.